Potrawa Emergency Food® by Nutridry Ryż z warzywami (4 porcje)
Ryż z warzywami. Potrawa liofilizowana o długim terminie przydatności do spożycia.
Składniki: Ryż 54%, olej słonecznikowy, warzywa 8,3% (cebula, marchew, pomidor), syrop glukozowy, białko z grochu, skrobia modyfikowana, sól, czosnek, bazylia, pieprz, aromat naturalny.
Może zawierać śladowe ilości: jaj, ryb, skorupiaków, orzechów, orzechów ziemnych, gorczycy, mleka, soi, selera, siarczanów.
Przygotowanie: Wyjmij saszetkę z pochłaniaczem tlenu, przesyp zawartość puszki do większego pojemnika, dodaj 1 puszkę wrzącej wody, zamieszaj, przykryj pojemnik na 8-10 min. Dodaj wodę w ilości potrzebnej do uzyskania pożądanej konsystencji, zamieszaj ponownie. Na 100 g suchego produktu dodaj 200 ml wrzątku.
Przechowywać w zamkniętym oryginalnym opakowaniu w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu produkt może być przechowywany w zamkniętej puszce przez 3 tygodnie.
Okres przydatności do spożycia: 25 lat
Przeciętna wartość odżywcza w 100 g suchego produktu: | |
Wartość energetyczna | 1973 kJ/471 kcal |
Tłuszcze | 21 g |
(w tym nasycone) | 1,9 g |
Węglowodany | 61 g |
(w tym cukry) | 4,1 g |
Błonnik | 2,5 g |
Białko | 8,4 g |
Sól | 1,9 g |
Kategoria | Awaryjne racje żywnościowe |
---|---|
Producent | Nutridry |
Waga (g) | 500 |