Potrawa Emergency Food® by Nutridry Ryż z kurczakiem curry po indyjsku (4 porcje)
Ryż z kurczakiem curry po indyjsku. Potrawa liofilizowana o długim terminie przydatności do spożycia.
Składniki: Ryż 50,4%, olej słonecznikowy, liofilizowane mięso kurczaka 9,4%, syrop glukozowy, warzywa 3,3% (marchew, groch), skrobia modyfikowana, sól, curry (kolendra, kurkuma, kmin rzymski, kozieradka, koper włoski, czosnek, papryka, papryka chili), cukier, papryka, szalotka, pietruszka, aromat naturalny.
Może zawierać śladowe ilości: jaj, ryb, skorupiaków, orzechów, orzechów ziemnych, gorczycy, mleka, soi, selera, siarczanów.
Przygotowanie: Wyjmij saszetkę z pochłaniaczem tlenu, przesyp zawartość puszki do większego pojemnika, dodaj 1 puszkę wrzącej wody, zamieszaj, przykryj pojemnik na 8-10 min. Dodaj wodę w ilości potrzebnej do uzyskania pożądanej konsystencji, zamieszaj ponownie. Na 100 g suchego produktu dodaj 250 ml wrzątku.
Przechowywać w zamkniętym oryginalnym opakowaniu w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Po otwarciu produkt może być przechowywany w zamkniętej puszce przez 3 tygodnie.
Okres przydatności do spożycia: 25 lat
Przeciętna wartość odżywcza w 100 g suchego produktu: | |
Wartość energetyczna | 1980 kJ/472 kcal |
Tłuszcze | 21 g |
(w tym nasycone) | 1,8 g |
Węglowodany | 58 g |
(w tym cukry) | 4,1 g |
Błonnik | 2,2 g |
Białko | 13 g |
Sól | 2,6 g |
Kategoria | Awaryjne racje żywnościowe |
---|---|
Producent | Nutridry |
Waga (g) | 400 |