Potrawa EF Risotto z warzywami (6 porcji)
Risotto z warzywami - świetna alternatywa dla klasycznego risotto, pierwotnie występującego w kuchni północnych Włoch. Marchewki, pomidory, groszek nadające przyjemnej chrupkości każdemu kęsowi, a dodatek grochu fava dostarcza cennych minerałów, potasu, wapnia i magnezu oraz odpowiedniej porcji błonnika.
Skład: ryż krótkoziarnisty 37%, sos wegański, mieszanka warzyw w zmiennych proporcjach 20% (groch fava fava, pomidory, cebula, groszek, marchew, seler), maltodekstryna, śmietana w proszku, koncentrat białka serwatki, olej słonecznikowy w proszku (zawiera mleko, E551), skrobia modyfikowana, mąka ziemniaczana, mieszanka przypraw (zawiera seler), ekstrakt drożdżowy, cukier, kwasek cytrynowy, sól, pieprz, aromat naturalny.
Alergeny: mleko, seler
Wartość odżywcza na 100 g suchego produktu: 398 kcal
- Tłuszcz (g) na 100g: 11,10
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) na 100g: 3,30
- Węglowodany (g) na 100g: 63,10
- - w tym cukier (g) na 100g: 9,60
- Błonnik (g) na 100g: 3,20
- Białko (g) na 100g: 9,60
- Sól (g) na 100g: 3,30
Przydatność do spożycia: 15 lat od daty produkcji
Kategoria | Awaryjne racje żywnościowe |
---|---|
Producent | Emergency Food |
Waga (g) | 700 |