Potrawa EF Quinoa po meksykańsku (5 porcji)
Już 6000 lat temu mieszkańcy Andów docenili zdrowe i szczególnie bogate w białko ziarno komosy ryżowej do dziś nazywanej złotem Inków. Nasza quinoa w stylu meksykańskim z dużą ilością warzyw dostarcza mnóstwa cennych składników odżywczych na cały aktywny dzień. Pikantne danie wegetariańskie bez sztucznych dodatków, konserwantów i wzmacniaczy smaku. Odrobina kolendry dodatkowo podkręci wrażenia nadając delikatny smak dań charakterystyczny dla kuchni Ameryki Środkowej.
Skład: sos pomidorowy, quinoa 15%, czerwona quinoa 15%, fasola, przyprawa (zawiera seler), ziemniaki, pomidory, papryka, kukurydza, por, seler, cukier, kminek.
Alergeny: gluten, seler
Wartość odżywcza na 100 g suchego produktu: 315 kcal
- Białko (g) na 100g: 13.30
- Tłuszcz (g) na 100g: 13,90
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) na 100g: 0,50
- Węglowodany (g) na 100g: 51,10
- - w tym cukier (g) na 100g: 16,70
- Błonnik (g) na 100g: 4,00
- Sól (g) na 100g: 5.30
Przydatność do spożycia: 15 lat od daty produkcji
Kategoria | Awaryjne racje żywnościowe |
---|---|
Producent | Emergency Food |
Waga (g) | 600 |