Potrawa EF Krem cytrynowy (6 porcji)
Krem cytrynowy
Składniki: Cukier, syrop glukozowy, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz kokosowy całkowicie utwardzony, skrobia modyfikowana, białko mleka, olej słonecznikowy, zakwaszacz: kwas cytrynowy, zagęszczacze: alginian sodu, guma guar, sok cytrynowy w proszku 1%, maltodekstryna, stabilizatory: difosforan tetrasodowy, fosforan dipotasowy; regulator kwasowości: wodorowęglan sodu; aromat, przyprawa.
Przygotowanie: Zawartość wymieszać z 1630 ml wrzącej wody i pozostawić do zaparzenia na ok. 5 min.
Alergeny: mleko
Waga netto | 400 g |
Dodana woda | 680 ml |
Gotowa ilość | 1080 g |
W puszce | 4 porcje po 270 g |
Przeciętna wartość odżywcza w 100 g suchego produktu: |
|
Wartość energetyczna | 1835 kJ/439 kcal |
Tłuszcze | 12,5 g |
(w tym nasycone) | 9,5 g |
Węglowodany | 73,7 g |
(w tym cukry) | 56,8 g |
Błonnik | 1,6 g |
Białko | 3,3 g |
Sól | 1,0 g |
Okres przydatności do spożycia | 15 lat |
Podane ilości i liczba kalorii mogą się nieznacznie różnić w zależności od partii.
Kategoria | Awaryjne racje żywnościowe |
---|---|
Producent | Emergency Food |